Välkommen till världen: Föreningen Flaskmatning i Sverige!

I Sverige har man hittat arkeologiska spår av föreningar ända sedan 2000 f.Kr. och hundratals år innan vikingarna ristade svenskar in sina föreningsregler på runstenar. Våra första stadgar författades på en iPad under en middag på restaurangen Stationen i Uppsala efter Johannas framförande på Amningsfredagen och är nu en av Sveriges över 200 000 föreningar.

Flera medlemmar från facebookgruppen Rätten att välja flaskmatning hade rest till Uppsala denna dag, 9 november 2012, för att umgås, dricka vin, äta gott och förstås under dagen lyssna på Johanna och lära oss mer om amning under Amningsfredagen.

Några av oss hade rest i timmar ända från Lund, någon från Stockholm, någon från Landvetter och några av oss tog helt enkelt stadsbussen 10 minuter för att möta de andra vid centralstationen. Vi bodde på hotell, hos varandra eller hos oss själva. Att alls träffas var väldigt spännande då de flesta av oss har bara pratat med varandra över facebook. Någon var längre än bilden man hade i huvudet och någon hade en annan dialekt än i tanken, men personlighetsmässigt kändes det som vi hade känt varandra länge.

På restaurangen bestämde vi för att ha vårt första möte. Den eleganta lokalen, glada stämningen och sedan den lyxiga maten som ett firande efteråt passade så bra ihop med känslan som fanns där. Det kändes som en väldigt speciell dag att flaskmatande föräldrar nu bildat en förening för att stötta varandra och dela sina erfarenheter.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s