Ny facebookgrupp med tips och råd om flaskmatning

I juli 2012 startar Charlotte Lenhov gruppen Till dig som flaskmatar ditt barn – tips och råd på vägen.

Här hjälper flaskmatande föräldrar varandra med tips och råd om det praktiska med flaskmatning och stöttar varandra känslomässigt.

Charlotte startade gruppen efter månader av svårigheter med högt ställda krav på sig själv om att amning är bäst och något som är ett måste så orkade hon tillslut inte kämpa på mer. Sonen var inte nöjd och absolut inte hon heller. De började flaskmata med ersättning och den mängd bröstmjölk som fanns kvar. Trots att det var en stor lättnad att börja flaskmata så fanns ändå det där dåliga samvetet kvar, om att man inte ammar sitt barn.

Efter en del google sökningar så hittade hon Karolinska Universitetssjukhusets broschyr Till dig som inte ammar, i den finns en text skriven av Sofia Zwedberg som heter ”Ur ett spädbarns synvikel”. Efter att hon läst texten så släppte all ångest och skuld. Hon insåg att hon är en bra mamma oavsett hur hon ger sitt barn mat.

Några veckor senare hör en nära vän till henne av sig. Vännen berättar att amningen inte längre fungerar för dem heller länge och ber om tips och råd. Hon tipsar som hur hon gjort och vännen blir jätte glad och tacksam. Där såddes ett frö! Charlotte vill hjälpa andra föräldrar att hjälpa varandra med tips och råd om flaskmatning! Tanken på Facebook och dess förmåga att sprida information kom direkt. Hon bjöd in 10 av sina vänner på Facebook och sen var bollen i rullning.

Vincent och Charlotte

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s